Kom ook eens bij onze samenkomsten kijken iedere zondag vanaf 9:30 uur

Kerstfeest in de Cypreskerk

Simon & Anneke Taal

 

Lieve mensen,

Hartelijke groeten uit de Township Mpumalanga. Het gaat heel goed in de township, wat betreft onze kerk “House of Prayer” en ons projekt “Children of Destiny at Home”. We waren in staat om meer ruimten in het gebouw te huren. We hadden eerst 1 ruimte van 36 vierkante meter en nu hebben we er 3. Ook hebben we een grote ruimte, waar 200 mensen in kunnen voor de kerk en grote aktiviteiten. De drie nieuwe ruimten zijn helemaal leeg en hebben een opknapbeurt nodig. Voor de huur, die van Euro 75 naar Euro 375,-- ging hebben we een stap in geloof genomen. 
De Joël gemeente in Zoetermeer betaalt de helft van de huur voor 2009 en de andere helft krijgen we van een fonds in Zuid Afrika. Ook hebben we 80 stoelen kunnen kopen. De kerk groeit enorm en we zullen ons moeten voorbereiden uit te breiden.
Er kunnen nog aardig wat mensen onder het afdak zitten, dat we ook nog kunnen uitbreiden en we kunnen misschien de ruimte ernaast erbij trekken. Het is allemaal primitief, maar hetfunktioneert goed. Een van de grotere projekten is een keuken.


De Home Based Care (thuiszorg voor Aidspatientenfunktioneert goed en ook de voedselbank.
Patience geeft Iedere donderdag een cursus voor zwangere vrouwen, die Aids hebben. Patience heeft zelf Aids en haar 5 kinderen zijn niet geinfecteerd met het HIV-virus. De babies worden tijdens de bevalling beschermd tegen de virus en als hun moeders ARV’s slikken krijgen ze dat toegediend. De moeders, die geen ARV’s slikken worden aan medicijnen geholpen. Op die manier worden veel levens gered.
Ook met de mannengroep van Simon gaat het heel goed. Vorige week dinsdag waren er 21 mannen. Als de mannen gaan veranderen gaat de Township veranderen. Simon geeft niet alleen Bijbelstudie, maar leert ze ook over derechten van vrouwen en kinderen.

Hartelijke groeten,

Simon en Anneke Taal

Contact

codah_passie.pngDeelt u mee in de passie voor de allerarmsten in Zuid-Afrika?
Maak dan uw gift over naar giro 1371964 of naar giro 6200 van Jeugd met een Opdracht te Amsterdam met de 
vermelding:
gift Simon en Anneke Taal 
Gift via Jeugd met een Opdracht is belastingaftrekb
aar

Het adres van Simon en Anneke is
P.O. BOX 21265
4036 Bluff Durban South-Africa
Tel. +27 314675348

Site: http://passionforsouthafrica.org/


 

contactgegevens

PGM Cypres
Raaphorstlaan 206
2532 BL DEN HAAG
email: info@pgmcypres.nl

agenda

Er zijn momenteel geen agenda items

*/